Najnovije vijesti

Održan tradicionalni Napretkov “Božićni koncert”

18/12/2017 | objavio Radio Gradačac
Održan tradicionalni Napretkov “Božićni koncert”
GRADAČAC

Sinoć je u svečanoj sali Gradačačkog sajma održan tradicionalni “Božićni koncert” u organizaciji Hrvatskog kulturnog društva „Napredak“ Gradačac.

Ove godine publika je mogla uživati u nastupu Mješovitog pjevačkog zbora KUD-a “Kristal-Sladorana” iz Županje koji vodi glazbeni pedagog Suzana Juzbašić.

Koncertu su prisustvovali brojni gosti, građani i predstavnici javnog, kulturnog i političkog života Gradačca i šire.

Pozdravne riječi dobrodošlice uputio je Marijan Šimić, predsjednik HKD „Napredak“ Gradačac. Zahvalivši se prisutnima što su došli da zajedno podijele sreću, radost i nadolazeće blagdane, Šimić je rekao: „Osjećaj i potreba dijeljenja radosti ima poseban značaj u ovome gradu gdje smo različiti po vjeri i nacijii, a živimo jedni pored drugih. Vjerujem da svi ovdje nosimo poruku mira, ljubavi, vjere i nade, kao i hrabrosti i mudrosti“.

U ime župe sv. Marka evanđeliste u Gradačcu, božićnu čestitku i poruku uputio je vlč. Marko Hrskanović. „Lijepa je raznolikost. Lijepo je živjeti u različitosti i raznolikosti. Ipak, nužno je poštovati dva uvjeta. Pretpostavljam da su nam svima ti uvjeti poznati. Jedan je nemoj činiti drugom i drugačijem ono što ne želiš da tebi itko drugi učini. I nije dovoljno to, nego čini drugom i drugačijem sve ono što želiš da tebi drugi učini. Mi ovdje, u ovom našem gradu, živimo u različitosti i živimo različitost, i ponosni smo na tu različitost. Naš grad jest poput vrta različitosti, ali takva nam je i cijela domovina Bosna i Hercegovina. Ponosni smo na tu različitost, pa iako se možda nekada ne snalazimo najbolje“ poručio je vlč. Hrskanović.

Općinski načelnik Edis Dervišagić je izrazio zadovoljstvo tradicijom održavanja Božićnog koncerta u Gradačcu zahvalivši se Napretku za organizaciju jednog ovakvog događaja rekavši: „Hvala vam što njegujete kulturu i tradicju Gradačca onakvu kakva je bila u stoljećima iza nas, onakvu kakva je danas i onakvu kakva će biti, ubijeđen sam, i u periodima koji su ispred nas“.

Nakon predstavljanja rada KUD-a i Mješovitog pjevačkog zbora iz Županje, od njihovog osnivanja do danas, uslijedio je prigodan božićni program popraćen podrškom i aplauzima publike.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube