Najnovije vijesti

ODRŽANA TRIBINA POD NAZIVOM “OD AUTONOMIJE DO NEZAVISNOSTI”

02/03/2018 | objavio Radio Gradačac
ODRŽANA TRIBINA POD NAZIVOM “OD AUTONOMIJE DO NEZAVISNOSTI”
GRADAČAC

Povodom obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine  u srijedu 28. februara je održana tribina “Od autonomije do nezevisnosti”. Na ovu temu govorili su prof. dr. Salih Kulenović, prof. dr. Edin Mutapčić i mr. Dževad Tosunbegović, a moderator je bio Nusret ef. Kujraković. 

Riječi dobrodošlice i čestitku povodom obilježavanja Dana nezavisnosti u ime organizatora tribine uputio je Sedat Zukić, predsjednik Saveza boračkih organizacija općine Gradačac.

Govoreći o historijskom značaju izlaska građana Bosne i Hercegovine na referundum 29. februara i 1. marta 1992. godine, prof. dr. Salih Kulenović je istakao da je borba za opstojnost i nezavisnost države Bosne i Hercegovine konstanta i da na tome treba istrajati.

Prije 26 godina preko 60 posto stanovništva Bosne i Hercegovine se izjasnilo za nezavisnost i suverenost države Bosne i Hercegovine. Tome su prethodile mnoge političke aktivnosti. Bosna i Hercegovina je uvijek bila na meti nekoga i nečega i za Bosnu i Hercegovinu se njen bosanskohercegovački narod uvijek borio. Opstojnost je konstanta i nju trebamo i dalje braniti i čuvati. Nažalost, uvijek se atakovalo na Bosnu i Hercegovinu i na njene narode. Zbog toga je neprocjenjiv značaj 1. marta 1992. godine kada je Bosna i Hercegovina stekla svoju nezavisnost. Za tu nezavisnost se treba i dalje boriti i mi smo tu da to očuvamo, poručio je prof. dr. Salih Kulenović, predsjednik Patriotske lige Bosne i Hercegovine.

Tribina je održana u sali Medžlisa Islamske zajednice Gradačac a organizatori su bili Medžlis Islamske zajednice Gradačac, Udruženje Ilmije Gradačac, Savez boračkih organizacija općine Gradačac i Udruženje boraca “Patriotska liga” Gradačac.

Radio Gradačac / Medžlis IZ Gradačac

Comments are closed.

YouTube