Najnovije vijesti

Održano općinsko takmičenje iz saobraćaja

11/04/2017 | objavio Radio Gradačac
Održano općinsko takmičenje iz saobraćaja
GRADAČAC

U OŠ „Hamdija Kreševljaković“ održano je takmičenje iz saobraćaja za učenike i učenice uzrasta od 10 do 12 godina. Takmičenje se sastojalo iz teorijskog dijela, gdje učenici rješavaju test iz poznavanja saobraćajnih propisa, pravila i znakova, te vožnje bicikla kroz poligon prepreka.

 

Prvo mjesto u kategoriji dječaka osvojio je Selmir Kadić iz OŠ “Dr. Safvet-beg Bašagić”, drugi je bio Denis Sarvan, a treći Ajdin Okanović, učenici OŠ “Ivan Goran Kovačić”.

U kategoriji djevojčica najuspješnija je bila Elmina Hanić iz OŠ “Dr. Safvet-beg Bašagić”, drugo mjesto osvojila je Lina Mehić učenica OŠ ” Ivan Goran Kovačić”, a treća je bila Lejla Sendić iz OŠ “Dr. Safvet- beg Bašagić”.

“Poklon prijateljstva”

Učenici OŠ „Hamdija Kreševljaković“ su u okviru projekta “Budi mi drug”, u kojem su ciljevi razvoj sklonosti ka empatiji, solidarnosti, priznanju i poštivanju različitosti, te odgoj protiv nacionalizma, rasizma i drugih faktora diskriminacije proveli akciju “Poklon prijateljstva”.

Učenici od prvog do petog razreda prikupljali su slatkiše, igračke, odjevne predmete i školski pribor. Prikupljeni prilozi su raspoređeni u paketiće koji su uručeni učenicima romske nacionalnosti koji pohađaju OŠ “Ivan Goran Kovačić”. Paketići su uručeni povodom 8. aprila – Svjetskog dana Roma, a u znak zahvalnosti pripremljen je kratki kulturno – zabavni program.

Radio Gradačac/Foto: Džemila Bristrić

Comments are closed.

YouTube