Najnovije vijesti

OK Gradačac traži osiguranje uslova za nastavak takmičenja i postojanja

11/06/2018 | objavio Radio Gradačac
OK Gradačac traži osiguranje uslova za nastavak takmičenja i postojanja
Odbojka

U subotu je održana Izvještajno-izborna skupština Odbojkaškog kluba Kula-Gradačac. Na sjednici je usvojen finansijski i izvještaj o radu, te izabrano predsjedništvo kluba u kojem više nema predstavnika IMK „Kula“, koja više nije glavni sponzor kluba.

Time je promijenjen i naziv ekipe, koja se sada zove OK Gradačac, potvrdio je za Radio Gradačac Marijan Šimić, član Predsjedništva kluba. U sedmočlanom  Predsjedništvu je sada i predstavnik roditelja, dok se od općine Gradačac očekuje da u ovo tijelo imenuje i svog člana.

Iz uprave kluba upućuju zahvalu dogogodišnjem sponzoru, Industriji modne konfekcije „Kula“ Gradačac, koja je itekako zaslužna za sve postignute rezultate u posljednjih 10 godina. 

U daljem radu Odbojkaški klub Gradačac oslanjat će se na domaće snage, najavio je Šimić ističući da je Skupština usvojila nekoliko zaključaka. Osnovni predstavlja zahtjev nadležnim općinskim organima za osiguranje uslova za nesmetan rad, odnosno rješavanje pitanja korištenja sportske dvorane.

„Ukoliko se ne riješi dvorana neće biti ni Odbojkaškog kluba, neće biti ni škole odbojke, što nikako ne želimo“, rekao je Šimić i izrazio nadu da će ovaj zahtjev podržati građani i ostali sportski kolektivi.  

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube