Najnovije vijesti

Općinski načelnik upriličio tradicionalni novogodišnji prijem

29/12/2017 | objavio Radio Gradačac
Općinski načelnik upriličio tradicionalni novogodišnji prijem
GRADAČAC

Jučer je Općinski načelnik Edis Dervišagić upriličio tradicionalni novogodišnji prijem povodom isteka 2017. i nastupajuće 2018. godine. Na prijemu kojem su prisustvovali  privrednici, vijećnici, direktori javnih preduzeća i ustanova, kao i predstavnici društvenog i javnog života općine Gradačac, Općinski načelnik je prezentovao postignute rezultate u 2017. godini na području općine Gradačac.

Ovom prilikom Načelnik je istakao bitne infrastrukturne i druge projekte koji doprinose razvoju općine Gradačac. Prema njegovim riječima najznačajniji projekti realizovani u 2017. su: projekat vodosnabdijevanja općine Gradačac, rekonstrukcija prečistača otpadnih voda, Gradski trg, putevi u industrijskim zonama i lokalni putevi od kojih je najznačajniji Međiđa Gornja – Međiđa Donja, BFC certifikat (povoljno poslovno okruženje), sportski poligon Luke, stambena zgrada A-6 u ul. Ibrahima Kapetanovića i dr..

Na prijemu je zvanično predstavljeno i idejno rješenje Gradske garaže sa poslovnim sadržajem. Garaža koja će se nalaziti na parkingu kod sportske dvorane „Gradačačkog sajma“ raspolagat će sa 236 parking mjesta (7.782 m² ), prostorima za organizaciju pijace i sajma (1.356 m²), supermarket (797 m²), caffe – restoran (348,50 m²), te ostale poslovne prostore  površine 925,90 m² i servisni prostor na 143,40 m², a sve će biti povezano komunikacijskim  prostorom ukupne površine 1.061,91 m². Najavljeni su i drugi infrastrukturni projekti koji će se realizovati u 2018. godini kao što su Aleja javora i izgradnja kanalizacione mreže u sjevernom dijelu općine Gradačac.

Nakon predstavljanja realizovanih i planiranih projekata Općinski načelnik se zahvalio prisutnima na dosadašnjoj dobroj saradnji koja pogoduje ekonomskom i svakom drugom razvoju. Sve ovo doprinosi stvaranju povoljnijih uslova življenja i rada na području općine Gradačac, poručio je načelnik Edis Dervišagić, te svima zaželio sretnu i uspješnu Novu 2018. godinu.

Radio Gradačac / Općina Gradačac

Comments are closed.

YouTube