Najnovije vijesti

Otvoren jubilarni 10. sajam organskih proizvođača “Eko-etno BiH”

25/06/2020 | objavio Radio Gradačac
Otvoren jubilarni 10. sajam organskih proizvođača “Eko-etno BiH”
Biznis

Danas je u Gradačcu na svečan način otvoren jubilarni 10. sajam organskih proizvođača „Eko-etno BiH“. Na sajmu u Gradačcu učestvuju 32 izlagača iz Bosne i Hercegovine. Sajam je otvorenim proglasio Mustafa Šakić, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi Tuzlanskog kantona.

U ime domaćina prisutnima su riječi dobrodošlice uputili gradonačelnik Edis Dervišagić i Almasa Huskić predsjednica Saveza udruženja „Mreža žena veliko srce u BiH“ Gradačac.

O značaju organske proizvodnje i potrebi veće podrške poljoprivrednom sektoru govorio je Sejad Herceg, predsjednik Asocijacije organskih proizvođača Federacije BiH.

Ovogodišnja dvodnevna sajamska manifestacija, koja se održava u specifičnim okolnostima zbog pandemije korona virusa, je još jedna prilika za promociju organske proizvodnje u Bosni i Hercegovini. Pored izložbenog dijela i ove godine na sajmu će biti održana edukativna predavanja. I ove godine sajam „Eko-etno BiH“ prilika je da se uz zaštitu okoliša prezentuju kulturno-historijski i turistički potencijali.

U povodu jubilarnog sajma uručene su priznanja i zahvalnice Saveza udruženja Mreža žena Veliko srce u BiH za podršku u radu Udruženja i pomoć u organizaciji Gradačačkog sajma organskih proizvođača „Eko-etno BiH“. Posebna priznanja dobili su Federalni zavod za poljoprivredu i Sejad Herceg, predsjednik Asocijacije Organsko FBiH.

Organizator ovog prepoznatljivog sajma je Savez udruženja „Mreža žena veliko srce u BiH“ Gradačac. Pokrovitelji Sajma su Grad Gradačac te Vladi TK – ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja kao i Turistička zajednica TK. Partner sajam je ORGANSKO TK.

Mreža žena je Savez nevladinih organizacija osnovana 2006. godine sa sjedištem u Gradačcu i iza sebe imaju niz uspješnih projekata, među kojima je sajam „Eko-etno BiH“.

Radio Gradačac / Video: RTVTK

Comments are closed.

YouTube