Najnovije vijesti

Otvorene rekonstruisane prostorije Biroa za zapošljavanje Gradačac

13/07/2016 | objavio Radio Gradačac
Otvorene rekonstruisane prostorije Biroa za zapošljavanje Gradačac
Biznis


Nakon tromjesečne rekonstrukcije, Biro za zapošljavanje Gradačac ponovo radi na staroj adresi u ul. Ibrahima Kapetanovića (Potok mahala). Ceremoniji svečanog otvaranja rekonstruisanih prostorija  Biroa Gradačac prisustvovali su Bego Gutić premijer Vlade TK, David Kramer zamjenik direktora za saradnju Ambasade Švicarske u BiH, Ranko Markuš direktor njemačke konusltantske kuće GOPA Sarajevo, Edis Dervišagić načelnik Općine Gradačac i Senad Mahmudbegović direktor Službe za zapošljavanje TK.

Šefica Biroa za zapošljavanje u Gradačcu, Lejla Hrnčić, za Radio Gradačac ističe da se ovom rekonstrukcijom prešlo na novi način rada.

– Nove metode tiču se razdvajanja administrativnih od savjetodavnih usluga, a sve u cilju bržeg i efikasnijeg pružanja usluga. Rekonstrukcijom smo dobili šalter salu, salu za edukaciju gdje će se provoditi individualna i grupna savjetovanja nezaposlenih lica kako bi to u konačnici dovelo do njihovog zaposlenja, rekla je Lejla Hrnčić.

direktor Sluzbe za zaposljavanje TKKako je rečeno na svečanoj ceremoniji, osim što Biro ima moderno uređene prostorije, tehničku opremu vrlo je važno istaći edukovane i certificirane zaposlenike sa razvijenim vještinama pružanja savjeta za kvalitetno i brzo traženje zaposlenja. Ta praksa će biti nastavljena i u drugim općinama TK u biroima Tuzla, Kladanj, Gračanica, Srebrenik, Banovići, Živinice i Kalesija.

certifikati– Ovakav princip pružanja usluge nezaposlenim licima i poslodavcima odgovara svjetskim standardima. Reforma omogućava više vremena za kvalitetniji rad sa tražiocima usluga, intenzivniju suradnju sa poslodavcima, a uz izradu kvalitetnog plana zapošljavanja sa nezaposlenim licem njegovu efikasniju integraciju na tržište rada, ističe direktor JU Službe za zapošljavanje TK, Senad Muhamedbegović.

Podršku realizaciji projekta koji će biti nastavljen u još sedam lokalnih zajednica dala je i Vlada TK. Premijer TK Bego Gutić ističe da je ovo jedan od najbrže realizovanih projekata koji vodi neka kantonalna javna služba i u rekonstrukciju Biroa za zapošljavanje u Gradačcu uloženo je oko 50 hiljada KM.

Biro gradacac - bego guticOvaj projekat vodi Služba za zapošljavanje TK u suradnji sa Projektom zapošljavanja mladih – YEP odnosno njemačkom konsultantskom kućom GOPA Sarajevo, a reformske promjene podržava Švicarska ambasada u BiH.

Prije svečanosti otvaranja rekontruisanih prostorija Biroa u Gradačcu održan je sastanak općinskog načelnika Edisa Dervišagića sa premijerom TK Begom Gutićem.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube