Najnovije vijesti

Počela NLB regionalna liga košarke u kolicima

07/11/2016 | objavio Radio Gradačac
Počela NLB regionalna liga košarke u kolicima
Košarka

Gradačac i Una-Sana upisali po jednu pobjedu, Vrbas poražen u Italiji

KIK Zmaj Gradačac jedan je od tri predstavnika BiH u NLB Regionalnoj ligi košarke u kolicima za sezonu 2016/2017. U devetoj sezoni takmičenja učestvuje ukupno osam ekipa iz Slovenije, Austrije, Italije, Hrvatske, BiH i Srbije podijeljenih u dvije grupe. 

Grupa A:  Zmaj Gradačac, Una Sana Bihać, Singidunum Beograd i Zagreb.

Grupa B: Castelvecchio Gradisca, Vrbas Banja Luka, Karten Celovec i Slovenija.

Takmičenje u grupi A počelo je 5. novembra utakmicama 1. kola koje su odigrane u Gradačcu. Postignuti su sljedeći rezultati: Zmaj – Zagreb (75:50), Singidunum – Una Sana (42:65) , Singidunum – Zagreb (58:57) i Zmaj – Una Sana (58:66).

nlb-liga-1– Od organizatora NLB regionalne lige dobili smo sve pohvale za domaćinstvo. Nažalost, i ovoga puta izostala je podrška publike ali to je uobičajena slika kada igramo na domaćem terenu. Sigurno da bi nam godilo navijanje sa tribina ali jednostavno naša publika nije navikla da prati ovaj sport, rekao je kapiten KIK „Zmaj“ Gradačac Edis Imširović.

Ekipa Zmaja je prvom kolu zabilježila  pobjedu protiv ekipe Zagreba (75:50) i poraz od Una-Sana iz Bihaća (58:66).

– Dobro smo startali u prvoj utakmici i nije bilo dileme oko pobjednika. Protiv Une-Sane smo loše ušli u utakmicu i pravili mnogo nepotrebnih grešaka. Iznenađenje je pobjeda beogradske ekipe Singidunum protiv Zagreba sa pola koša razlike (58:57). U grupi B zanimljiva je pobjeda domaćina italijanskog Castelvecchia protiv Vrbasa iz Banja Luke (60:54). I pored polovičnog rezultata u prvom kolu mi i dalje imamo kvalitet i svoje mjesto u ovoj ligi i nadamo se učešću u završnom dijelu takmičenja, ističe Edis Imširović.

nlb-liga-i-koloNLB regionalna liga se igra po dvokružnom sistemu a utakmice 2. kola biće odigrane 27. novembra u Bihaću. Beogradski Singidunum će biti domaćin trećeg kola 28. januara naredne godine.

Kako ističe predsednik KIK Zmaj Gradačac, Jakub Džinić, odigravanje utakmica 1. kola NLB regionalne lige ne bi bilo moguće bez finansijske pomoći Općine Gradačac i Vlade TK, odnosno Ministarsva za boračka pitanja i Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona.

kik-zmaj-zagreb


U subotu derbi domaćeg prvenstva: KKI Vrbas – KIK Zmaj

KIK Zmaj ovu sezonu igra na tri fronta – domeće prvenstvo, NLB liga i Eurokup u martu 2017. godine u Češkoj. Već u subotu, 12. novembra, KIK Zmaj gostuje u Banja Luci i igra utakmicu Prvenstva BiH košarke u kolicima protiv KKI Vrbas u SD Obilićevo sa početkom u 13 sati.


kik-zmaj-gradacac-nlb-liga

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube