Najnovije vijesti

Počele prijave za “Marš mira 2024”

12/06/2024 | objavio Radio Gradačac
Počele prijave za “Marš mira 2024”
Boračka udruženja

Ovogodišnji “Marš mira 2024” u znak sjećanja na žrtve genocida nad Bošnjacima “Sigurne zone UN-a” Srebrenica iz jula 1995. godine će biti 20-ti po redu.

U proteklim godinama hiljade osoba kako iz Bosne i Hercegovine tako iz cijelog svijeta su uzele učešće. Ponosni smo na sve one koji su učestvovali i na taj način dali svoj doprinos u borbi za istinu i pravdu, te što su bili i ostali prepreka zaboravu. Naša obaveza je da pamtimo. Očekujemo da će i ove godine učešće u “Maršu mira” uzeti veliki broj organizovanih grupa, kao i pojedinaca iz cijele  Bosne i Hercegovine i svijeta. Pozivamo sve da se blagovremeno prijave za učešće, poručuju organizatori „Marša mira 2024“.

Jedinstvena organizacija boraca “Unija veterana” grada Gradačac je počela  sa upisom učesnika „Marša mira 2024“ koji će učestvovati u pješačkom pohodu od 08-11.07.2024. godine.

Duž čitave trase kretanja će bit organizovana predavanja radi podsjećanja učesnika na strahote koje su zadesile bošnjački narod Podrinja, učesnici će prisustvovat odavanju počasti žrtvama genocida cijelom trasom te prisustvovanje dženazi u Memorijalnom centru Potočari, saopćeno je iz JOB „Unija veterana“ grada Gradačac.

 

Radio Gradačac / Marš mira / JOB Unija veterana Gradačac

Comments are closed.

YouTube