Najnovije vijesti

Potpisani ugovori o stipendiranju studenata i srednjoškolaca

14/02/2020 | objavio Radio Gradačac
Potpisani ugovori o stipendiranju studenata i srednjoškolaca
GRADAČAC

Potpisivanjem ugovora o stipendiranju u Gradačcu je nastavljen dugogodišnji program podrške obrazovanju srednjoškolaca i studenata. Nakon okončane procedure, ugovore su potpisali studenti 20-ak fakulteta u BiH i učenici gradačačkih srednjih škola, koji su pravo na stipendiranje ostvarili u šest kategorija.

Ovaj program, zajedno sa ulaganjem u industrijske zone, dio je aktivnosti na stvaranju ambijenta da školovani kadrovi ostanu u Gradačcu i Bosni i Hercegovini, rekao je  gradonačelnik Edis Dervišagić upućujući čestitke stipendistima uz želje da kroz školovanje ostvare svoju afirmaciju i uspjeh.

Karakteristika ciklusa za 2019/20. školsku godinu je manji broj prijavljenih kandidata u odnosu na ranije konkurse što predstavlja odraz društvenih kretanja. 126 aplikanata je ostvarilo stipendiju, među kojima su  Ajla Kikić, studentica zdravstvenih studija i Admir Smajlović, student Filozofskog fakulteta koji su se zahvalili u ime korisnika.

 

Pojedinačni iznos stipendije za učenike je 400 KM, za studente 800 KM za šta je u gradskom Budžetu planirano više od 90.000 KM. Među korisnicima prednjače studenti medicinskog i elektrotehničkog fakulteta, a od ukupnog broja 90 je stipendistica.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube