Najnovije vijesti

Potpisano 10 ugovora sa korisnicima stambenih jedinica socijalnog stanovanja

02/09/2021 | objavio Radio Gradačac
Potpisano 10 ugovora sa korisnicima stambenih jedinica socijalnog stanovanja
GRADAČAC

U Gradačcu su jučer potpisani ugovori sa deset porodica korisnika stanova iz projhekta CEB II „Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnih smještaja putem javnih stambenih rješenja“. Radi se o dijelu projekta koji se provodi u Gradačcu, gdje se očekuje izgradnja i 2 stambene zgrade za interno raseljene i druge ugrožene osobe.

Deset porodica iz Gradačca, korisnika stambenih jedinica socijalnog stanovanja, dobili su na trajno korištenje rekonstruisane domove. Radovima koji su trajali nešto više od 2 mjeseca izvršena je izmjena stolarije, elektro i vodo instalacija, te utopljavanje kuća, pa bi sve to korisnicima trebalo omogućiti koliko-toliko spokojniju zimu. Već 6-tu godinu u ovom naselju živi porodica Hasnije Avdić koja je zadovoljna urađenim u svom domu.

Pet stambenih objekata u MZ Požarike u kojima živi 28 osoba rekonstruisani su u okviru projekta CEB II kojeg vodi federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica. Vrijednost obnove je nešto više od 270.00 KM, a korisnici stanova plaćaju simboličnu stanarinu.

Jučerašnjim potpisivanjem ugovora je označeno zatvaranje Kolektivog centra „Kuće Holandske vlade“, te najavljeno kako će u saradnji sa komunalnim preduzećem uskoro biti riješen problem kanalizacije. Uz unaprjeđenje uslova življenja korisnici imaju pravo ostvarenja subvenbcija na električnu energiju i prevoz za učenike do njihovih škola.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube