Najnovije vijesti

Premijer TK Irfan Halilagić uputio božićnu čestitku

07/01/2024 | objavio Radio Gradačac
Premijer TK Irfan Halilagić uputio božićnu čestitku
Tuzlanski kanton

U povodu najvećeg pravoslavnog praznika – Božića, Premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić upućuje javnu čestitku u kojoj stoji:

„U ime Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje ime svim građanima pravoslavne vjeroispovijesti upućujem iskrene čestitke.
Božić je simbol rađanja, simbol početka. S tim u vezi, ovaj praznik nam može i treba služiti i kao moralni i životni putokaz u pronalasku puta za prevladavanje izazova koji su pred nama. Također, Božić je i prilika da se podsjetimo na univerzalne vrijednosti ljubavi i dobrote koje nam pomažu da zajedno gradimo pravednije i humanije društvo, te bolji život i sigurniju budućnost.
Želim da i ovaj veliki praznik bude podsticaj da se i dalje zajedno zauzimamo za opšte dobro, napredak i bolji život svih građanki i građana, gradeći demokratsku i evropsku Bosnu i Hercegovinu.
S nadom da će proslava Božića i ove godine svim vjernicima i ljudima dobre volje biti poticaj da u svojim životnim sredinama i dalje rade na promicanju odgovornog društvenog ponašanja, dijaloga, mira i suradnje, svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti želim da Božić dočekaju u miru, zdravlju i porodičnoj sreći.“

Radio Gradačac / Vlada TK

Comments are closed.

YouTube