Najnovije vijesti

Prijem za istaknute sportiste iz Gradačca

05/02/2020 | objavio Radio Gradačac
Prijem za istaknute sportiste iz Gradačca
GRADAČAC

Gradonačelnik Gradačca Edis Dervišagić jučer je upriličio prijem za sportiste koji su ostvarili zapažene rezultate u proteklom periodu. Prijemu su prisustvovali Damir Doborac, sportista decenije Gradačca i trener RK Gračanica, juniorski bh. karate reprezentativci Sadin Mulahalilović (Karate klub „Tempo“), Ajla Vehabović i Nusreta Bećirović (KBS Zmaj Gradačac).

Gradonačelnik je prisutnima čestitao na ostvarenim uspjesima i poželio im da nastavak sportske karijere bude još uspješniji. 

Vi ste dokaz da svojim radom i sportskim ponašanjem možete biti istinski uzor mladim sportistima i da se zalaganjem može stići do svakog cilja. Grad Gradačac će u okviru svojih nadležnosti nastaviti podržavati sportiste koji su svojim uspjesima i zalaganjem doprinijeli promociji grada Gradačac i države Bosne i Hercegovine, rekao je gradonačelnik Dervišagić.

Prijemu je prisustvovala i Dženeta Jahić, članica Kluba borilačkih sportova “Zmaj” koja je nedavno položila za zvanje majstor karatea Crni pojas 3. Dan, do sada najveće majstorsko zvanje u historiji karate sporta u Gradačcu koje je postigla žena. 

Podsjetimo, Dženata Jahić je kao član seniorske wu shu reprezentacije Bosne i Hercegovine na Balkanskom prvenstvu u Turskoj 2014 i 2015. godine osvojila dvije srebrne medalje.

Sredinom prošle godine gradonačelnik je organiozovao i prijem za Ibrahima Haseljića, rukometnog reprezentativca Bosne i Hercegovine.

Radio Gradačac / Grad Gradačac

Comments are closed.

YouTube