Najnovije vijesti

Protivgradna zaštita jučer ispalila osam raketa iznad Gradačca

22/05/2024 | objavio Radio Gradačac
Protivgradna zaštita jučer ispalila osam raketa iznad Gradačca
FBiH/BiH

Protigradna preventiva RS saopštila je da su sa 61 protivgradne stanice tokom jučerašnjeg nevremena ispaljene 132 rakete. Rakete su ispaljene od 12.48 do 18.39 sati, navedeno je u saopštenju. Iznad Gradačca ispaljeno je osam raketa sa tri protivgradne stanice: Ledenice Donje (četiri rakete), Novalići i Mionica (po dvije rakete).

Zbog nestabilne vremenske situacije, sistem protivgradne zaštite stavljen je u pripravnost 21.05.2024. godine u vremenskom periodu od 01:00 do 07:00 i od 11:00 do 24:00 sata.

Nakon 16.00 sati u Tuzlanskom kantonu se stvaraju jači grmljavinski oblaci koji se kreću prema sjeveru, ulazeći na branjenu teritoriju Posavine, dobojske regije, Podrinja i Semberije. Karakteristike razvoja su višećelijski pulsirajući procesi visokog intenziteta. 17 oluja s grmljavinom dostiglo je potencijal prijeteće gradom, pa smo morali koristiti rakete da ih suzbijemo. Na sve procese se djelovalo na način da su suzbijeni i smanjena šteta, saopćeno je iz Protivgradne preventive RS.

Protivgradna zaštita dejstvovala je na području Gradiške sa 32 rakete, Banjaluke šest, Kostajnice jedna raketa, Laktaša 13 te Srpca osam raketa. U Prijedoru je ispaljeno 11 raketa, u Prnjavoru 15, Derventi šest, u Doboju dvije te u Modriči sedam raketa. Na području Gradačca ispaljeno je osam raketa, Šamca i Gračanice po dvije, Bijeljine pet, Broda tri, Vukosavlja četiri, Stanara šest, i Čelića jedna raketa.

Radio Gradačac / Protigradna preventiva RS

Comments are closed.

YouTube