Najnovije vijesti

Ronilački klub “Vidara” uspješno obučio tim za ronjenje MUP-a TK

07/04/2017 | objavio Radio Gradačac
Ronilački klub “Vidara” uspješno obučio tim za ronjenje MUP-a TK
Tuzlanski kanton

Ministar unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Husein Topčagić i policijski komesar Fadil Šljivić danas su sa svojim najbližim saradnicima posjetili Jedinicu policije za specijalnu podršku MUP-a TK-a. Povod posjete je zvanična promocija timova koji djeluju unutar Jedinice policije za specijalnu podršku, a koje sačinjavaju službenici ove Jedinice dodatno obučeni za oblast ronjenja i alpinizma.

Od strane predstavnika Ronilačkog kluba „Vidara“ iz Gradačca danas je Jedinici policije za specijalnu podršku MUP-a TK-a uručena zahvalnica za dosadašnju saradnju i doprinos u radu ovog Kluba, a ronilačkom timu specijalne policije uručeni su certifikati za uspješno završenu obuku.

Ronilački klub “Vidara” je vršio obuku tima za ronjenje Jedinice policije za specijalnu podršku MUP-a TK. Četvorica pripadnika ove jedinice su uspješno završili profesionalnu obuku i stekli međunarodne certifikate za ronjenje. 

Ministar i policijski komesar su izrazili čestitke pripadnicima Jedinice policije za specijalnu podršku na postignutim rezultatima i uspješno završenoj specijalističkoj obuci, te njihovoj spremnosti za izvršavanje najsloženijih zadataka u oblasti sigurnosti. Takođe, istakli su da će se i ubuduće nastaviti s osposobljavanjem i usavršavanjem policijskih službenika, u skladu sa potrebama zajednice i u cilju što efikasnije zaštite lične i imovinske sigurnosti svih građana.

Za potrebe specijalističkog tima za ronjenje nabavljena je posebna oprema, a sve u okviru ispunjavanja programskih ciljeva i zadataka ovog Ministarstva koji se odnose na materijalno-tehničko opremanje policije Tuzlanskog kantona.

Tokom posjete, predstavnici menadžmenta MUP-a TK-a imali su priliku pogledati izvođenje vježbe alpinističkog tima, kao i vježbu Tima vodiča službenih pasa.

RADIO GRADAČAC / MUP TK

Comments are closed.

YouTube