Najnovije vijesti

Rukometno veče u Gradačcu: RK Gradačac – RK Čelik

16/02/2019 | objavio Radio Gradačac
Rukometno veče u Gradačcu: RK Gradačac – RK Čelik
Rukomet

U 14. kolu Prve lige Federacije BiH za rukometaše, ujedno i prvoj utakmici drugog dijela prvenstva, RK Gradačac večeras u derbiju kola dočekuje ekipu RK Čelik iz Zenice. Utakmica se igra od 19 sati u Sportskoj dvorani Gradačačkog sajma.

Kako su naveli na facebook stranici gradačačkog kluba, domaćin i ovoga puta očekuje veliku podršku ljubitelja rukometa i sporta u Gradačcu.

– Ko nekad u 7 svi putevi vode u dvoranu! Euforija je ponovo u gradu Zmaja od Bosne! Opet se uz kafu na dobro poznatim mjestima priča o rukometu, o nekoj novoj generaciji naše djece! Rukomet se vratio u grad!!! ZATO DOĐI I PODRŽI NAŠU DJECU VEČERAS!!! A oni će to znati vratiti svojim zalaganjem na terenu kao i do sada!!! #jedanklubjedansan #rkgradačac, poručili su iz RK Gradačac u najavi večerašnje utakmice.

Nakon odigranih 13 kola u prvom dijelu prvenstva, RK Gradačac se nalazi na 6. mjestu sa 18, a Čelik je četvrti sa 27 bodova.

Osim susreta u Gradačcu, ostali parovi 14 kola su: Čelik Junior-Bosna TS, Žepće-Kakanj, Rudar-Lukavac, Krivaja-Bosna 2 i Sloboda-Sana 7, a slobodna je ekipa Krajine.

Radio Gradačac / RK Gradačac / sportdc.net / Foto: Redžep Kadrić

Comments are closed.

YouTube