Najnovije vijesti

Sadin Mulahalilović među 16 najboljih na svijetu

25/10/2019 | objavio Radio Gradačac
Sadin Mulahalilović među 16 najboljih na svijetu
Borilački sportovi

Naš Sadin Mulahalilović, juniorski karate prvak Bosne i Hercegovine u borbama do 68 kilograma danas je nastupio na Svjetskom omladinskom karate prvenstvu u Santiagu (Čile).

Takmičenje se odvijalo u dvije grupe uz učešće takmičara iz 55 država, a pobjednici grupa su se plasirali u finale turnira. Sadin je svoj nastup počeo u 2. kolu borbom protiv kineskog reprezentativca Guantinga Liua i slavio rezultatom 2:0. U narednoj borbi poražen je od Čeha Dominika Kocandrle rezultatom 5:2. U ovoj borbi je 5 sekundi prije kraja rezultat glasio 2:2, međutim Čeh je ostvario 3 poena čime se plasirao u naredno kolo, a nakon toga i do polufinala turnira. I tu se ukazala prilika za Sadina Mulahalilovića da nastupi u borbi za bronzu, jer je Čeh u polufinalu protiv Crnogorca Bojana Boškovića na 19 sekundi do kraja vodio 2:0, ali je Bošković na kraju ipak slavio sa 3:2. Da je Čeh uspio izdržati pritisak i slaviti u ovoj borbi, Sadinu bi se otvorila prilika nastupa za bronzanu medalju.

Ostvarenje plasmana među 16 najboljih juniora na svijetu u kategoriji do 68 kg je svakako veliki uspjeh za Sadina Mulahalilovića i reprezentaciju Bosne i Hercegovine, uzme li se u obzir da je na turniru nastupio sa povredom noge koju nije uspio sanirati do početka takmičenja.

Radio Gradačac / Foto: arhiva

 

 

Comments are closed.

YouTube