Najnovije vijesti

Servisne informacije za 04.10.2022.

04/10/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 04.10.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:42 zalazi u 18:28 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 57 pacijenata.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno devet beba, pet djevojčica i četiri dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu nije bilo prijava zbog narušavanja javnog reda i mira, saobraćajnih nezgoda ili kriminalnih radnji.

Stanje na putevima – zbog sanacionih radova u ulici Žrtava genocida u Srebrenici na magistralnom putu Gradačac-Pelagićevo, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila. U Srnicama na regionalnom putu R-460 Srnice Donje-Gračanica saobraćaj se obustavlja u vremenu od 07 do 18 sati. Za vrijeme obustave u funkciji su alternativni pravci. Radovi na deminiranju izvode se na magistralnom putu Cerik-Lončari (na dionici Cerik-pijaca „Arizona“). Radnim danima od 08:30 do 16 sati, na snazi su 30-minutne obustave saobraćaja uz 15-minutna propuštanja vozila. Za vrijeme obustave u funkciji je i alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje. (BIHAMK)

Radarske kontrole – od 11:45 do 13:45 sati M-1.9 Sarajevska (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, osim na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-ementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 11°C, atmosferski pritisak 995 mb, relativna vlažnost zraka 65%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas pretežno sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka od 18 do 22°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike biće ugodnije u odnosu na protekli period. U Bosni, nakon tmurnog prijepodneva, mjestimično praćenog kišom, u nastavku će se vrijeme stabilizovati, a porast temperatura pozitivno će djelovati na većinu populacije. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata trebale bi se umanjiti. U Hercegovini ugodnije već od jutarnjih sati, sunčanije, uz umjerenu buru, koja će povremeno praviti manje probleme osjetljivim osobama. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube