Najnovije vijesti

Servisne informacije za 17.04.2024.

17/04/2024 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 17.04.2024.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 5:53 zalazi u 19:40 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 69 pacijenata. Dvije osobe upućene u UKC Tuzla.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu nije bilo prijava zbog narušavanja javnog reda i mira, kriminalnih radnji ili saobraćajnih nezgoda.

Stanje na putevima –  za danas je najavljen početak radova na zamjeni rasvjete u tunelu Ormanica, na magistralnom putu Pelagićevo-Srebrenik, zbog čega će se svakog radnog dana od 8 do 15 sati saobraćati naizmjeničnim propuštanjem vozila. (BIHAMK)

Radarske kontrole – od 06:30 do 08:30 sati M-1.9 ulica Šehitluci, od 17:00 do 19:00 sati M-1.9 Lukavac Donji. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 3°C, atmosferski pritisak 978 mb, relativna vlažnost 100%, puše slab do umjeren vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas oblačno sa kišom. Najviša dnevna temperatura zraka od 6 do 8°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike su nepovoljne. Promjena vremena, padavine i niske temperature, naročito u jutarnjim i večernjim satima, loše će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod osjetljivih osoba će se pojačati. Uz porast sadržaja vlage u zraku i sjeverno strujanje, osjet hladnoće također će biti izraženiji. Hronični bolesnici i meteoropate ne bi se trebali izlagati jačim naporima. Poželjno je posvetiti više pažnje odijevanju. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube