Najnovije vijesti

Servisne informacije za 17.12.2023.

17/12/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 17.12.2023.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 7:13 zalazi u 16:12 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljena i zbrinuta 103 pacijenta.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno je  sedam beba, četiri djevojčice i tri dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu evidentiran je jedan slučaj u rubriku “ostali događaji”.

Profesionalna vatrogasna jedinica – jedna intervencija gašenja požara u Vidi II na porodičnoj kući. Intervencija je trajala od 19:01 do 19:25. U gašenju požara učestvovala jedna posada sa pet vatrogasaca i jednim vozilom.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu -1°C, atmosferski pritisak 1011 mb, relativna vlažnost 81%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas pretežno vedro i sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka od 5 do 7°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike dodatno će se poboljšati. Stabilno i sunčanije vrijeme, pozitivno će djelovati na većinu populacije. Neophodno je voditi računa o primjerenom odijevanju i zaštiti od niskih temperatura, izraženije tokom jutra i večeri, naročito osjetljive grupe poput hroničnih bolesnika, starijih osoba i djece. Dio prijepodneva u Bosni, manje probleme bi mogli uzrokovati magla i mjestimično povećana naoblaka, sa odmicanjem dana opšta slika posvuda će biti ljepša. Preporučljivo je dan provesti na otvorenom, po mogućnosti van gradskih sredina.  (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube