Najnovije vijesti

Servisne informacije za 18.08.2022.

18/08/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 18.08.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 5:45 zalazi u 19:55 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljena i zbrinuta 74 pacijenta.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno sedam beba, dvije djevojčice i pet dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila se saobraćajna nezgoda u ulici Husein-kapetana Gradaščevića sa materijalnom štetom. Jedan slučaj evudentiran u rubriku „ostali događaji“.

Stanje na putevima – zbog sanacionih radova u ulici Žrtava genocida u Srebrenici i ulici Sarajevska te u Srnicama na regionalnom putu R-460 Srnice Donje-Gračanica, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila. Radovi na deminiranju izvode se na magistralnom putu Cerik-Lončari (na dionici Cerik-pijaca „Arizona“). Radnim danima od 08:30 do 16 sati, na snazi su 30-minutne obustave saobraćaja uz 15-minutna propuštanja vozila. Za vrijeme obustave u funkciji je i alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje. (BIHAMK)

Radarske kontrole – od 11:45 do 13:45 sati M-14.1 Mionica I-II i od 14:30 do 16:30 sati M-1.9 Vučkovci. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje gradskog vodovoda bez prijavljenih zastoja i većih kvarova.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 24°C, atmosferski pritisak 985 mb, relativna vlažnost zraka 60%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas stabilno i sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka od 32 do 35°C.

Biometeorološka prognoza: Uz stabilno vrijeme i povoljne biometeorološke prilike većina populacije će biti boljeg raspoloženja. Tegobe kod najosjetljivih osoba su moguće zbog visokih temperatura zraka. Tokom najtoplijeg dijela dana preporučljivo je umanjiti aktivnosti i ne izlagati se suncu, uz provođenje mjera zaštite od vrućine i UV zračenja. (FHMZ)

Polenska prognoza: Visok nivo polena ambrozije. Mnogi pojedinci osjetljivi na aeroalergene u ovoj skupini će osjetiti simptome. (FHMZ)

 

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube