Najnovije vijesti

Servisne informacije za 20.05.2024.

20/05/2024 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 20.05.2024.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 5:07 zalazi u 20:19 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 129 pacijenta. Jedna osoba upućena u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno je sedam beba, četiri djevojčice i tri dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila su se dva narušavanja javnog reda i mira. Evidentiran je jedan slučaj u rubriku “ostali događaji”.

Radarske kontrole – od 10:50 do 12:50 sati R-465a Jelovče selo, od 14:30 do 16:30 sati M-1.9 Vučkovci. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 20°C, atmosferski pritisak 984 mb, relativna vlažnost 84%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas umjereno oblačno, krajem dana sa slabom kišom i pljuskovima. Najviša dnevna temperatura zraka od 24 do 26°C.

Biometeorološka prognoza: Prijepodnevni sati biće ugodniji u cijeloj zemlji. U drugom dijelu dana, postepeno pogoršanje vremenskih prilika, kod osjetljivih osoba uzrokovaće tegobe u vidu reumatskih i bolova na mjestu ozljeda, nervoze, iscrpljenosti. Opšta slika će biti najlošija na sjeveru i sjeveroistoku zemlje, uz intenzivnije padavine i visoke temperature, usljed čega će se i osjet sparine pojačati. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti. Negativni efekti promjene najslabije će doći do izražaja na jugu. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube