Najnovije vijesti

Servisne informacije za 21.09.2022.

21/09/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 21.09.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:24 zalazi u 18:54 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljen i zbrinut 71 pacijent. Dvije osobe upućene u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno  devet beba, pet djevojčica i četiri dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu evidentirana su dva slučaja u rubrici „ostali događaji“

Stanje na putevima – zbog sanacionih radova u ulici Žrtava genocida u Srebrenice na magistralnom putu Gradačac-Pelagićevo, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila. Radovi na deminiranju izvode se na magistralnom putu Cerik-Lončari (na dionici Cerik-pijaca „Arizona“). Radnim danima od 08:30 do 16 sati, na snazi su 30-minutne obustave saobraćaja uz 15-minutna propuštanja vozila. Za vrijeme obustave u funkciji je i alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje. (BIHAMK)

Radarske kontrole – od 08:00 do 10:00 sati M-1.9 Vučkovci. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje gradskog vodovoda bez prijavljenih zastoja i većih kvarova.

Elektroposlovnica – uredno snabdijevanje električnom energijom.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 9°C, atmosferski pritisak 993 mb, relativna vlažnost zraka 84%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas pretežno oblačno sa slabom kišom. Najviša dnevna temperatura zraka od 13 do 16°C.

Biometeorološka prognoza: Opšta slika biće lošija u Bosni. Tmurno i prohladno vrijeme, uz povremene slabije padavine, pretežno će djelovati na lošije raspoloženje većine populacije, a tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se pojačati. Poželjno je biti oprezniji, prikladno se odjenuti i ne pretjerivati sa aktivnostima. U Hercegovini sunčanije i ugodnije, mada uz mjestimično izraženiju buru, što bi moglo uzrokovati manje probleme hroničnim bolesnicima. (FHMZ)

Polenska prognoza: Umjeren nivo polena ambrozije. Mnogi pojedinci osjetljivi na aeroalergene u ovoj skupini će osjetiti simptome. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube