Najnovije vijesti

Servisne informacije za 24.03.2023.

24/03/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 24.03.2023.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 5:37 zalazi u 18:09 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljen i zbrinut 61 pacijent. Dvije osobe upućene u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno pet beba, dvije djevojčice i tri dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila se jedna saobraćajna nezgoda sa meterijalnom štetom u Mionici-Centar.

Radarske kontrole – od 08:00 do 10:00 sati M-1.9 Mionica III i od 11:45 do 13:45 sati M-1.9 u ulici Sarajevska. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – jedna intervencija gašenja požara u Mionici, naselje Mustafagići. Gorilo je oko pet dunuma voćnjaka. U gašenju požara učestvovala posada sa tri vatrogasca i jednim vozilom.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, osim na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 14°C, atmosferski pritisak 988 mb, relativna vlažnost 50%, puše slab vjetar južnog smjera. Vrijeme danas vedro i sunčano. Jače naoblačenje sa zapada se očekuje tokom noći na subotu Najviša dnevna temperatura zraka 23 do 25°C.

Biometeorološka prognoza: Tokom prijepodneva svježije i ugodnije. Strujanje toplog zraka, natprosječne temperature i sparno vrijeme u drugom dijelu dana, loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Preporučljivo je slojevito se odjenuti, kako bi se po potrebi raskomotili. U večernjim satima, usljed blizine promjene, opšta slika će se pogoršati, izraženije na sjeveru zemlje. Moguće su meteopatske reakcije poput glavobolje, reumatskih bolova, promjene raspoloženja, nesanice. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube