Najnovije vijesti

Servisne informacije za 29.01.2024.

29/01/2024 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 29.01.2024.
Servisne informacije

Sunce je u Gradačcu izašlo u 7:05, a zalazi u 16:55, obanica traje 9:50.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – tokom protekla 24 sata na pregled je primljeno i zbrinuto 107 pacijenata, 2 osobe su upućene na dalje liječenje u UKC Tuzla.

Vatrogasna jedinica – Nije bilo intervencija u protekla 24 sata.

Elektroposlovnica – Nema prijavljenih prekida ili kvarova u napajanju električnom energijom na području Gradačca.

Komunalac – Nema prijavljenih prekida ili kvarova u snabdijevanju vodom iz gradskog vodovoda.

Policijska stanica – U protekla 24 sata zabilježena je 1 događaj je evidentiran u rubriku “ostali događaji” dnevnog biltena.

Radarske kontrole – Nema najavljenih radarskih kontrola brzine u saobraćaju na području Gradačca.

Jutarnja temperatura vazduha u Gradačcu je 0 °C (u 7 h), atmosferski pritisak 1009 mb, relativna vlažnost vazduha 88 %, puše slab J vjetar brzinom 2 m/s. Vrijeme danas u Gradačcu stabilno, vedro i sunčano. Najviša dnevna temperatura vazduha od 10 od 15 °C.

Biometeorološka prognoza – Stabilizacija vremenskih prilika povoljno će djelovati na većinu ljudi, a hronični bolesnici i meteoropate osjetiće djelimično olakšanje. Temperature će u jutarnjim satima biti niske, na što bi, uz mjestimičnu pojavu magle u dijelu Bosne, trebalo obratiti pažnju, biti oprezniji i prilikom boravka na otvorenom prikladno se odjenuti. Potom ugodnije i toplije. Na jugu i jugozapadu uz više temperature i sunčanije vrijeme većim dijelom dana.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube