Najnovije vijesti

Servisne informacije za 29.11.2023.

29/11/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 29.11.2023.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:55 zalazi u 16:14 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 76 pacijenata. Jedna osoba upućena u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno je sedam beba, četiri djevojčice i tri dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodilo su se dvije saobraćajne nezgode u ulicama Šehitluci i Franje Matića, u kojima je jedna osoba povrijeđena (pješak). Jedan slučaj evidentiran u rubriku “ostali događaji”.

Radarske kontrole – od 10:30 do 12:30 sati M-1.8 Ormanica, od 19:30 do 21:30 sati M-1.9 Mionica III. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, zastoji se mogu očekivati na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Elektroposlovnica – zbog planskih radova od 9 do 12 sati doći će do prekida u isporuci električne energije u naselju Bagdale (izlaz prema servisu Mujić). U četvratk, 30. Novembra, struje neće biti u naselju Liporašće 1 u vremenu od 12:00 do 14:00 sati.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 1°C, atmosferski pritisak 981mb, relativna vlažnost 85%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas malo do umjereno oblačno sa sunčanim intervalima i slabom kišom. Najviša dnevna temperatura zraka od 5 do 8°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike su relativno nepovoljne. Postepeni prestanak padavina pozitivno će djelovati na opštu sliku, pri tome će pojačan osjet hladnoće, izraženije u unutrašnjosti zemlje, još uvijek uzrokovati probleme osjetljivim osobama. Moguće su meteopatske reakcije u vidu glavobolje, razdražljivosti, malaksalosti. Preporučljivo je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju, a hronični bolesnici ne bi trebali pretjerivati sa aktivnostima. Drugi dio dana posvuda će biti malo ugodniji, pretežno zbog stabilizacije vremenskih prilika.  (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube