Najnovije vijesti

Simultanka Nermina Isića u finišu protiv Slobode

09/04/2018 | objavio Radio Gradačac
Simultanka Nermina Isića u finišu protiv Slobode
Rukomet

Rukometaši Gradačca su u veoma uzbudljivoj završnici slavili protiv Sloboda-Solane rezultatom 27:25. Kantonalni derbi pred oko 300 gledalaca opravdao je sva očekivanja ljubitelja rukometa u Gradačcu. Neizvjestan rezultat, raspoloženi golman Tuzlaka koji je imao 21 odbranu i simultanka pred kraj utakmice Nermina Isića obilježili su u petak utakmicu starih rukometnih prijatelja.

Sloboda je bolje otvorila utakmicu i povela sa 0:2. Gradačac u 5. minuti golom Nermina Isića smanjuje rezultat na 1:2. Gosti su imali inicijativu i aktivan rezultat (7:12) sve do 21. minuta. Tada se bude rukometaši Gradačca i prave seriju od 6:0 pa je u 29. minuti na semaforu pisalo 13:12. Izjednačujući pogodak postiže Dino Mehić za rezultat na poluvremenu 13:13.

Sloboda se bolje snašla i u drugom dijelu utakmice i povela sa 13:15, a rukometaši Gradačca su bili primorani da sustižu rezultat. Tako je bilo sve do 50. minute kada na scenu stupa veoma raspoloženi Nermin Isić. Uslijedila je simultanka i njegovih šest pogodak, prvo a za izjednačenje 20:20 a potom i vodstvo Gradačca 25:24. Za konačnih dva gola prednosti pobrinuo se kapiten Edin Zrnić, koji je imao ukupno šest pogodaka.

Pored Nermina Isića i Edina Zrnića u listu strijelaca upisali su se Nermin Čaušević sa sedam, Armin Kahvedžić (3) a po jedan pogodak su dodali Halil Udinčić i Adi Mehmedćehajić. Kod gostiju je najefikasniji bio Dino Mehić sa osam pogodaka.

Radio Gradačac

 

Comments are closed.

YouTube