Najnovije vijesti

Sutra promocija knjige Život prije i poslije Srebrenice

04/12/2018 | objavio Radio Gradačac
Sutra promocija knjige Život prije i poslije Srebrenice
KULTURA

U konferencijskoj sali Gradačačkog sajma sutra, 5.12.2018. godine, u 16,30 sati biće upriličena promocija knjige “Život prije i poslije Srebrenice” autorice Esnefe Smajlović – Muhić koji je jedinstveno autobiografsko djelo i kao jedno sasvim autentično svjedočenje veoma značajan povijesni dokument.  Osim autorice o knjizi će govoriti publicista Salih Brkić.

Knjiga predstavlja svjedočenje o genocidu u Srebrenici, podjeljena u tri dijela. Bitno je da se o Srebrenici govori tokom čitave godine, a ne samo 11. jula. O Srebrenici treba da svi preživjeli Bošnjaci koji su spas pronašli na slobodnoj teritoriji i njihova djeca i porodice govore, bilo pisali o tome u obliku knjige ili glasno govorili , bitno je, sve sa ciljem da se Srebrenica nikad ne ponovi, navela je autorica Esnefa Smajlović Muhić.

Ovo autobiografsko djelo oplemenjuje jasno vidljiva briga i ljubav kćeri prema svojim roditeljima, sestre prema braći i sve druge vrste odanosti jedne Bošnjakinje koja se ne prepušta samo kukanju nad srebreničkom sudbinom, već se hrabro i dostojanstveno dalje bori kroz život, šireći istinu o genocidu u Srebrenici na poseban način.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube