Najnovije vijesti

Sutra u Gradačcu registracija za “Race for the cure” -Trka/Šetnja za ozdravljenje

31/08/2018 | objavio Radio Gradačac
Sutra u Gradačcu registracija za “Race for the cure” -Trka/Šetnja za ozdravljenje
GRADAČAC

Udruženje žena oboljelih od karcinoma dojke i drugih malignih oboljenja “Zmajice” Gradačac, sutra (subota, 1. septembra) će po prvi puta u Gradačcu organizovati registraciju za “Race for the cure” – Trku/šetnju za ozdravljenje.

Registracija će se vršiti od 11 sati na Trgu Alije Izetbegovića. Svi zainteresovani će simboličnom uplatom od 10KM na poklon dobiti brendiranu majicu trke/šetnje i pravo da učestvuju na ovom jedinstvenom događaju u Sarajevu, 30. septembra. Sva sredstva prikupljena od registracija utrošit će se za kupovinu poklon paketića za svaku novooperisanu ženu u BiH, kao i besplatne mamografske preglede u ruralnim dijelovima naše zemlje. Građani Gradačca koji nisu u mogućnosti da učestvuju na trci/šetnji u Sarajevu na ovaj način mogu dati svoj doprinos borbi protiv karcinoma dojke i drugih malignih oboljenja.

“Race for the cure” – Trka/Šetnja za ozdravljenje se jedanaesti put održava u BiH, a cilj joj je osnaživanje zdravlja žena u borbi protiv karcinoma dojke. “Race for the cure“ se održava u više od 150 gradova svijeta, gdje svake godine za unapređenje zdravlja žena šeta/trči oko milion ljudi. Broj registrovanih osoba u BiH se povećava iz godine u godinu. U 2018. godini se očekuje više od 8.000 učesnika. Tokom „Dana zdravlja“ izvršeno je 1.560 besplatnih mamografskih pregleda i podijeljeno 1.400 paketića “prve pomoći” za novooperisane žene.

“Race for the cure” je jedinstveni događaj čiji je cilj da se okupe osobe koje su preživjele bolest i njihovi prijatelji, građani, porodice, timovi učenika, poznate ličnosti, kako bi podržali akciju o podizanju svijesti u borbi protiv karcinoma dojke.

– Budimo uz naše prijateljice, majke i sestre!, poručile su iz Udruženja “Zmajice” Gradačac.

Subota, 1. septembra 2018. godine, od 11 sati na Trgu “Alije Izetbegovića” u centru Gradačca.

Radio Gradačac / Udruženje “Zmajice” Gradačacraceforthecure.ba

Comments are closed.

YouTube