Najnovije vijesti

Sutra u Zagrebu sahrana Marka Josića, domaćina Likovne kolonije u Gradačcu

08/09/2022 | objavio Radio Gradačac
Sutra u Zagrebu sahrana Marka Josića, domaćina Likovne kolonije u Gradačcu
VIJESTI

Sve nas je iznenadila vijest iz Zagreba da je u ponedjeljak (05.09.20222. godine) preminuo Marko Josić (75), dobri domaćin i ljubitelj likovne umjetnosti.

Napustio nas je Marko Josić. Iskreni prijatelj, veliki ljubitelj umjetnosti, mecena pjesnicima i slikarima, plemenita duša. Volio je naše društvo, voljeli smo i mi njega. U svoje osobno ime i u ime Verice Starešina, predsjednice Fortune – ART udruge likovnih umjetnika, u ime naših članova, izražavamo sućut obitelji, rodbini, prijateljima, slikarima, kolegama. Dragi Marko, počivaj u miru, napisala je Karolina Bartulović iz Fortuna-Art Udruge likovnih umjetnika Zagreb.

Marko je zadužio Gradačac i teško će biti nastaviti put koji je on utapao, dovodeći u naš grad i na svoje imanje u Ledenicama Donjim brojne likovne umjetnike iz zemalja regiona, Evrope pa i daleke Rusije.

Ove godine, sredinom jula, održana je jubilarna 10. likovna kolonija „Gradačac 2022“ koju je, već tradicionalno, Marko organizovao u saradnji sa Udrugom likovnih umjetnika Fortuna Art iz Zagreba. Tada smo ugostili Marka Josića u našem studiju. Govoreći o likovnoj koloniji, kao da je znao ili predosjećao, rekao je da mu je želja da ovu manifestaciju iduće godine preuzme Grad Gradačac u saradnji sa institucijama kulture.

Vjerujemo da će njegova želja biti ispunjena, jer plemenita djela i imanje koje je stavio na raspolaganje za boravak likovnih umjetnika dokaz koliko je volio svoje Ledenice i Gradačac.

Sahrana Marka Josića je u petak 9.9.2022. godine na zagrebačkom groblju  Miroševac u 10:50 sati. Sveta misa zadušnica služit će se nakon ispraćaja u crkvi sv. Barbare u Vrapču.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube