Najnovije vijesti

U Gradačcu otvoren Centar za humano zbrinjavanje pasa

23/08/2016 | objavio Radio Gradačac
U Gradačcu otvoren Centar za humano zbrinjavanje pasa
GRADAČAC

Na svečan način, u okviru JP Veternirska stanica, u Gradačcu je otvoren Centar za humano zbrinavanje pasa. Gradnju Centra pomogle su nevladine organizacije IFAW (Međunardoni fond za dobrobiti životinja) u saradnji sa UNDP–em i općinom Gradačac.

1 A

Svečanim presijecanjem vrpce otvorena su vrata za dugoročno rješenje problema pasa lutalica u Gradačcu. Općina Gradačac otvaranjem ovog centra napravila je veliki pomak u pogledu humanog razvoja zajednice. Prvi koraci u rješavanju problema pasa lutalica počeli su akcijama kastriranja i sterilizacije.

2 A 3 A

Općinski Načelnik Edis Dervišagić naglasio je kako se radi o izuzetno važnom događaju za Gradačac, te da će Općina izdvajanjem sredstava kroz Budžet podržavati ovaj projekat.

Direktorica IFAW-a Kate Adema istakla je da Gradačac ima plan koji je će osigurati bolju brigu i bolje zdravlje pasa. „Ovo je tek prvi korak, sada je vrijeme da svi preuzmu svoje obaveze i osigaruju da ovaj projekat zaista uspije“, poručila je Atema

4 A

Svečanoj ceremoniji prisustvovao je i rukovodilac Sektora sigurnosti i pravde UNDP-a BiH, Slobodan Tadić. Projekat humanog zbrinjavanja pasa od početka realizacije privukao je i građane iz različitih sfera života, koji su se aktivno uključili u radionice i pronalažanje optimalnih rješenja. Ceremonija je završena svečanom dodjelom certifikata učesnicima radionica.

5 A

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube