Najnovije vijesti

U narednih mjesec i po konačno kreću bageri i rovokopači od Domažića prema Gradačcu !!

10/07/2018 | objavio Radio Gradačac
U narednih mjesec i po konačno kreću bageri i rovokopači od Domažića prema Gradačcu !!
GRADAČAC

Sve je izvjesniji početak konkretnih radova na projektu izgradnje sistema vodosnabdijevanja južnog dijela općine Gradačac – “Domažić”.

Kako je u programu Radio Gradačca najavio Damir Kujraković, pomoćnik općinskog načelnika za urbanizam, investicije i komunalne poslove, radovi po prvom tenderu, koji se odnosi na dio od komandno-kontrolnog objekta na izvorištu Domažić do pumpne stanice na raskrsnici Vučkovci u dužini oko 4 km, trebali bi početi u narednih mjesec i po.

– Projekat “Domažić” je jedan sveobuhvatan projekat koji se tiče kompletne teritorije općine Gradačac. Mi smo u sklopu tog projekta prošle i prethodnih godina uradili dio aktivnosti koje se odnose na prečistač otpadnih voda, međutim kada je u pitanju konkretizacija u smislu izgradnje vodovodnog sistema na južnom dijelu općine po tenderu I, u toku je završna faza odabira izvođača. Očekujemo u narednih mjesec do mjesec i po najdalje, da već tamo vidimo mašine na terenu i da se počne raditi.Općini Gradačac i JP Komunalac potvrđena je efektivnost kredita EBRD-a, što znači da je kredit postao operativan i sredstva se mogu početi povlačiti i plaćati situacije i računi koji budu pristizali od izvođača radova, istakao je Kujraković.

Radio Gradačac 

Comments are closed.

YouTube