Najnovije vijesti

U nedjelju Kula-Gradačac i Sloboda igraju finale kupa FBiH

08/11/2018 | objavio Radio Gradačac
U nedjelju Kula-Gradačac i Sloboda igraju finale kupa FBiH
Odbojka

Odbojkašice Kule-Gradačac u nedjelju igraju finale kupa Federacije Bosne i Hercegovine. Izabranice trenera Đorđa Miloševića u sportskoj dvorani Gradačačkog sajama dočekuju ekipu Slobode iz Tuzle.

Obje ekipe su doživjele poraze u državnom prvenstvu, Kula je poražena na Palama od Jahorine 3:2 a istim rezultatom Smeč je u Lukavcu bio bolji od Slobode, pa će povratak na pobjednički kolosijek tražiti u Gradačcu.

Upravo zbog toga, ali i osvajanja naslova pobjednika kupa FBiH, trener OK „Kula-Gradačac“ Đorđe Milošević za Radio Gradačac ističe kako očekuje jednu lijepu i borbenu utakmicu.

– Nas je taj poraz dosta otrijeznio i podučio šta dalje. U ovoj ligi nema ekipe koja se ne može pobjediti i od kojih se ne može izgubiti. U te ekipe spada i Sloboda iz Tuzle. Kup takmičenje je specifično i drugačije je od ligaškog takmičenja jer nema popravnog, nema druge utakmice i mnogo toga se unosi. Najbitnije je sačuvati ekipu da nemamo povreda, da se što bolje pripremimo i da u nedjelju imamo sve igračice na raspolaganju. Vjerujem da će djevojke odigrati jako dobro i borbeno. A, ako se to sve podesi onako kako treba, da ne bude povreda i dobro se pripremimo, sigurno ćemo imati dobar rezultat, rekao je trener Milošević.

Utakmica se igra od 18,00 sati i po njenom završetku će se znati koja je ekipa osvajač pobjedničkog pehara Odbojkaškog saveza Federacije BiH za ovu godinu. Osim pehara u nedjelju će biti uručena novčana nagrada od 100 KM za najbolju igračicu i 50 KM za najbolju tehničarku odbojkaškog kupa Federacije BiH za žene.

Nastupom u finalu kupa Federacije BiH, obje ekipe su izborile plasman u završnicu kupa BiH, gdje će im protivnici biti dvije prvoplasirane ekipe kupa Republike Srpske.

Podsjetimo da odbojkašice Kule-Gradačac brane naslov osvajača kupa Federacije BiH i imaju šansu da na domaćem terenu potvrde dominaciju u ovom entiteskom takmičenju.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube