Najnovije vijesti

Uhapšeni počinioci razbojništva u Vučkovcima

30/11/2016 | objavio Radio Gradačac
Uhapšeni počinioci razbojništva u Vučkovcima
Bezbjednost

 

Policijski službenici PU Gradačac su radeći na rasvjetljavanju krivičnog djela razbojništvo, počinjenog u nedjelju nad radnicom sportske kladionice na području općine Gradačac, poduzeli niz operativno-istražnih radnji, te došli do saznanja o licima koja se mogu dovesti u vezu s počinjenjem ovog krivičnog djela, informišu iz MUP-a TK.

Uhapšena su četiri lica nastanjena na području općine Gradačac: M.S. (rođen 1989. godine), E.M. (1986.), H.T. (1991.) i K.H. (rođen 1995. godine). U  službenim prostorijama tokom kriminalističke obrade uhapšeni su priznali izvršenje razbojništva.

Izvršeni su pretresi stambenih objekata, dvorišta i pomoćnih objekata koje uhapšeni koriste i tom prilokom je pronađen i privremeno oduzet dio otuđenog novca, gasni pištolj sa dva okvira i 19 metaka, tri noža i odjevni predmeti, koji se mogu dovesti u vezu sa pomenutim krivičnim djelom.

Uhapšeni su predati Tužilaštvu TK-a na dalje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da su, s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi, počinili krivično djelo razbojništva.

Radio Gradačac/MUP TK

Comments are closed.

YouTube