Najnovije vijesti

Vlada TK odobrila sredstva za područne škole Vučkovci i Požarike, te za energetske mjere na zgradi „Alma“ u Gradačcu

30/05/2017 | objavio Radio Gradačac
Vlada TK odobrila sredstva za područne škole Vučkovci i Požarike, te za energetske mjere na zgradi „Alma“ u Gradačcu
Tuzlanski kanton

Vlada TK-a je na redovnoj 78. sjednici, između ostalog, donijela odluku o dodjeli 205.765 KM općinama za sufinansiranje kapitalnih transfera iz oblasti zaštite okolice, kao podršku Habitat projektu stambenih zgrada. Za utopljavanje zgrade u ulici Alije Izetbegovića br. 11 – 19 u Banovićima odobreno je 150.000 KM, za utopljavanje stambene zgrade u ulici Zlatnih ljiljana u Gračanici 40.000 KM, a za Izvođenje radova na provođenju energetskih mjera na zgradi „Alma” u Gradačcu je odobreno 15.765 KM.

Prema Programu kapitalnih investicija Vlada je donijela više odluka kojim se odobravaju finansijska sredstva za realizaciju kapitalnih projekata. Najveći iznosi odnose se na izgradnju školskog objekta područne škole Vučkovci i II Etapu izgradnje Područne škole u MZ Požarike, za što je odobreno po 280.000 KM, te izgradnju fiskulturne sale u Osnovnoj školi „Sjenjak“ 150.000 KM.

Dominantan broj ostalih odluka o odobravanju sredstava odnosi se na projekte rekonstrukcije sistema toplifikacije u školskim objektima. Vlada  na ovaj način pokušava stvoriti preduslove da škole spremne dočekaju narednu sezonu grijanja. Također iz ovih sredstva predviđena je i nabavka i ugradnja UV filtera za osnovne škole. Ukupna vrijednost danas donesenih odluka iznosi 1.364.140 KM.

Radio Gradačac/Odjeljenje za informisanje Vlade TK

Comments are closed.

YouTube