Najnovije vijesti

Vlada TK odobrila sredstva za tehnički pregled dijela novoizgrađene Područne škole u Vučkovcima

24/09/2019 | objavio Radio Gradačac
Vlada TK odobrila sredstva za tehnički pregled dijela novoizgrađene Područne škole u Vučkovcima
Tuzlanski kanton

Vlada Tuzlanskog kantona danas je odobrila 3.784,00 KM JU OŠ „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ Srnice Donje Gradačac, u svrhu naknade za tehnički pregled dijela novoizgrađenog objekta Područne škole u Vučkovcima.

Vlada je usvojila Program javnih investicija Tuzlanskog kantona 2020-2022.godina. Program javnih investicija Tuzlanskog kantona 2020-2022. godina izrađen je na osnovu podataka koje su Ministarstvu privrede dostavila nadležna resorna ministarstva, općine i Grad Tuzla i javna preduzeća koji implementiraju projekat i upravljaju sredstvima namijenjenim za realizaciju projekta i programa iz Programa javnih investicija TK.

U Program javnih investicija je uključeno ukupno 66 projekata sa ukupnom planiranom vrijednošću u iznosu od 294.362.753 KM od čega se 61.241.956 KM odnosi na 20 kandidovanih projekata i 233.120.797 KM na 46 projekata u implementaciji.

Podsjećamo, kandidovani projekti su oni za koje nisu osigurana sredstva za finansiranje, a sadrže podatke o ukupnoj vrijednosti projekata, odnosno ukupnom iznosu sredstava potrebnim za njihovu realizaciju, a projekti u implementaciji su oni projekti za koje postoji važeća i zvanična odluka nadležnog tijela o osiguranju sredstava za implementaciju ili je izvjesno njihovo finansiranje.

Na današnjoj sjednici Vlada je prihvatila i Izvještaj o radu Komisije za izradu programa javnih investicija Tuzlanskog kantona za period februar. – septembar 2019. godine.

Vlada Tuzlanskog kantona je danas imenovala Pregovarački tim Vlade Tuzlanskog kantona za vođenje pregovora radi zaključivanja Kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslodavaca i radnika u oblasti zdravstva na području Tuzlanskog kantona.

Radio Gradačac / Vlada TK / Foto: federalna.ba (Podrucna skola Vuckovci)

Comments are closed.

YouTube