Najnovije vijesti

Završen projekat “Mladi kreatori mira”

27/02/2019 | objavio Radio Gradačac
Završen projekat “Mladi kreatori mira”
Udruženja građana

Dodjelom certifikata u Gradačcu je danas okončan petomjesečni projekt “Mladi kreatori promjena”. Namijenjen je mladim osobama koje su sticale znanja i vještine za direktno ili posredno učešće u donošenju odluka u svojoj lokalnoj zajednici.

Projekat je podržan kroz Regionalni program lokalne demokratije, koji finansira Evropska unija, a sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

Učesnici su tokom treninga i radionica imali priliku unaprijediti komunikacijske i prezentacijske vještine, učiti o timskom radu, te načinima određivanja prioriteta, donošenja odluka, pisanju projekata i u konačnici realizaciji vlastitih ideja.

– Projekat je zahtijevao dosta truda, ali su svojom ozbiljnošću i odgovornošću učesnici pokazali kako se to itekako isplatilo, rekla je Nermina Hadžimuhamedović, šefica Odsjeka za društvene djelatnosti općine Gradačac. Poručila je kako na njima ostaje obaveza istrajavanja u realizovanju inicijativa i ideja.

Projekat “Mladi kreatori promjena” realizovan je u dvije faze, a nakon njegovog uspješnog završetka, Udruženje “Kult” Gradačac okreće se narednim aktivnostima, najavio je predsjednik Udruženja Emir Duraković, te uputio poziv mladima da se aktivnije angažuju u nevladinom sektoru.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube