Najnovije vijesti

Završena rekonstrukcija i proširenje TS Gradačac

14/06/2016 | objavio Radio Gradačac
Završena rekonstrukcija i proširenje TS Gradačac
Biznis

Kompanija „Elektroprenos – Elektroprijenos BiH“ potvrdila je okončanje radova na rekonstrukciji TS Gradačac. S ciljem povećanja pouzdanosti i sigurnosti snadbijevanja električnom energijom, pokrenut je Investicioni projekat rekonstrukcije i proširenja TS 220 / x kV Gradačac kako bi se omogućilo priključenje 35 kV strane transformatora T3 i dodatno priključenje novih 35 kV izlaza.

Izvršena je nabavka i ugradnja 35 kV ćelija i ostale neophodne opreme i materijala, te prateći radovi za priključenje energetskog transformatora u TS Gradačac. Vrijednost investicije je 660.911,28 KM u okviru koje je izvršena nabavka opreme i materijala, izrada projektne dokumentacije, pribavljanje potrebnih saglasnosti i dozvola, izvođenje elektromontažnih i građevinskih radova za priključenje energetskog transformatora u TS 220 / x kV Gradačac. Izvođač ovih radova bio je Konzorcij CET Energy doo Sarajevo, Deling doo Tuzla, IPSA Institut doo Sarajevo i Tehnograd doo Tuzla.

Istovremeno je izvršena sanacija jedne od najvećih transformatorskih stanica u BiH, 400/x kV Tuzla 4. Ova izuzetno važna transformatorska stanica za elektroenergetski sistem Bosne i Hercegovine 400/220/100 kV dalekovodima je povezana s transformatorskim stanicama Višegrad, Sarajevo 10, Ugljevik, Stanari, Zenica, Tuzla Centar, Tuzla 5, Đurđevik, Hak i Banovići, te s Termoelektranom Tuzla kao i rasklopnim postrojenjem Kakanj. Vrijednosti ove investicije je 2.502.706,75 KM, saopćeno je iz “Elektroprenosa/Elektroprijenosa BiH”.

FENA

 

Comments are closed.

YouTube