Najnovije vijesti

Završeno asfaltiranje puta kroz Gušte

29/07/2018 | objavio Radio Gradačac
Završeno asfaltiranje puta kroz Gušte
GRADAČAC

U mjesnoj zajednici Srnice Donje jučer su završeni radovi na asfaltiranju dionice puta (naselje Gušte). Radi se o dionici dužine 550 m vrijednosti 101.846,02 KM, u mjestu gdje su nastanjena i raseljena lica iz Podrinja.

Nedavno je u Srnicama Donjim otvorena džamija i tom prilikom je općinski načelnik Edis Dervišagić istakao da će izgradnja džamije građanima pomoći da duhovno ojačaju u savladavanju trauma iz proteklog rata.

U neposrednoj blizi ove džamije nalazi se pravoslavna crkva za potrebe građana pravoslavne vjere. Ovi objekti jedan drugom ne smetaju. Uvjeran sam da će ovi vjerski objekti doprinijeti daljem razumijevanju i suživotu, poručio je načelnik Dervišagić i rekao kako će općinske vlasti nastaviti pomagati razvoj ove mjesne zajednice.

Muftija Tuzlanski Vahid ef. Fazlović je čestitajući na izgradnji džamije pozvao džematlije da lijepo živite sa svojim komšijama i pomažu im koliko mogu. Muftija je poručio da u Srnicama Donjim ima još posla i pozvao nadležne da nastave sa aktivnostima izgradnje i uređenja putne infrastrukture u ovom mjestu.

Kako poručuju iz Općine Gradačac, izgradnjom ovog puta stvaraju se još povoljniji uslovi za življenje i privređivanje građana Srnica Donjih. Ova dionica je planirana trogodišnjim programom izgradnje i rekonstrukcije puteva na području općine Gradačac za 2018. godinu.

Radio Gradačac / Općina Gradačac

 

Comments are closed.

YouTube