Najnovije vijesti

Završeno deminiranje Hasanićke u Sibovcu

16/05/2018 | objavio Radio Gradačac
Završeno deminiranje Hasanićke u Sibovcu
Civilna zaštita

Kako je saopćeno iz Službe Civilne zaštite Gradačac, u ponedjeljak 14.05.2018. godine obavljena je primopredaja deminiranog terena u MZ Sibovac na području općine Gradačac.

Radi se o projektu Sibovac-Hasanićke, zadatku označenom kako ID broj: 14.068,  površine 24.206 metara kvadratnih realizovanog metodom tehničkog izviđanja. Na ovom radilištu nisu pronađena neekspolodirana minsko-ekspolozivna sredstva. Primopredaji su prisustvovali predstavnici Deminerskog bataljona Oružanih snaga BiH, predstavnik BH MAC-a RU Tuzla i Službe civilne zaštite Općine Gradačac, rekao je Isam Sendić, šef Službe CZ Gradačac u izjavi za Radio Gradačac.

Trenutno su na našoj općini aktivna dva deminerska radilišta pripadnika deminerskog bataljona Oružanih snaga Bosne i Hercegovine na lokalitetima MZ Ledenice Donje (Kikići 1 i Proboj).

Nova sezona deminiranja na području općine Gradačac počela je 12. marta 2018. godine otvaranjem radilišta u Ledenicama Donjim. Projekat deminiranja na lokalitetu Kikići je površine 75.099 metara kvadratnih. Deminiranje na radilištu označenom kao „Proboj“ počelo je  07.05.2018. godine. Radilište je veličine 12.314 m2 a realizovat će se metodom tehničkog izviđanja, saopćeno je iz Službe CZ Gradačac.

Radio Gradačac / Služba CZ Gradačac

Comments are closed.

YouTube