Najnovije vijesti

Zbog nedostatka kvoruma nije održana Hitna sjednica Gradskog vijeća Gradačac

03/08/2019 | objavio Radio Gradačac
Zbog nedostatka kvoruma nije održana Hitna sjednica Gradskog vijeća Gradačac
Gradsko vijeće

Hitna sjednica Gradskog vijeća Gradačac zakazana za danas nije održana zbog nedostatka kvoruma. Sjednica je zakazana u skladu sa Poslovnikom o radu na zahtjev deset vijećnika, odnosno jedne trećine članova Gradskog vijeća Gradačac. Vijećnici su trebali razmatrati prijedloge rješenja o razrješenju i imenovanja članova komisija – stalnih radnih tijela Gradskog vijeća Gradačac.

Kako je istakao predsjedavjući Enir Šakić, evidencione listiće o prisustvu je potpisalo šest gradskih vijećnika, što nije bilo dovoljno za održavanje sjednice. Šakić smatra da je sezona godišnjih odmora razlog nedolaska vijećnika i očekuje da bi se uskoro trebao nastaviti rad Gradskog vijeća.

Predsjednik Kluba vijećnika Regionalne demokratske strane (RDS) Hajrudin Mehanović ističe da je predsjedavajući Gradskog vijeća, kao jedan od deset potpisnika zahtjeva, odgovoran zbog današnjeg neodržavanja sjednice.

– Sjednica je jučer sazvana nakon radnog vremena. Pokrenut ćemo inicijativu da se utvrdi odgovornost, prije svih, predsjedavajućeg koji je prekršio Poslovnik i sve druge akte kojima se reguliše rad Gradskog vijeća, rekao je Mehanović.

Nakon sezone godišnjih odmora očekuje se sazivanje redovne sjednice Gradskog vijeća Gradačac.

Sjednici nije prisustvovao gradonačelnik Gradadačca Edis Dervišagić.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube