Najnovije vijesti

Zbog novogodišnjih praznika izmjenjen raspored odvoza smeća

25/12/2018 | objavio Radio Gradačac
Zbog novogodišnjih praznika izmjenjen raspored odvoza smeća
GRADAČAC

Iz JP „Komunalac“ d.d. Gradačac obavještavaju korisnike da će u dane prije i poslije novogodišnjih praznika izmjeniti raspored odvoza kućnog smeća počev od subote 28.12.2018. godine, kako bi na obostrano zadovoljstvo mogli odaraditi praznične dane.

Odvoz kućnog smeća će se vršiti po sljedećem rasporedu:

Ovom prilikom želimo svim korisnicima naših usluga sretne Novogodišnje praznike, poručuju iz Komunalca.

Ujedno, podsjećaju da je zabranjeno odlaganje u posude za kućno smeće veće količine šljake, šuta i građevinskog materijala. U saopćenju se navodi da početkom sezone grijanja (dolaskom hladnijih dana) u kantama za kućno smeće pojavljuje se velika količina šljake, odnosno pepela iz kotlovnica i peći za centralno grijanje.

Obavještavamo korisnike usluge odvoza kućnog smeća da shodno Odluci o komunalnom redu i sanitarnom minimumu član 108. stav(2)kućnim smećem se ne smatraju zemlja, otpaci i ostaci građevinskog materijala, kao i šljaka-pepeo nastao u kotlovnicama i pećima za centralno grijanje, te je shodno toj  istoj Odluci član 122. stav(4) zabranjeno odlaganje u posude za kućno smeće veće količine šljake, šuta i građevinskog materijala.

A kako smo mi shodno Odluci o komunalnom redu i sanitarnom minimumu član 122. stav(2) organizovali i odvoz većih količina šljake molimo korisnike da se priključe u što većem broju, kako ne bismo veće količine šljake vozili do regionalne deponije Doboj te plaćali istovar i deponovanje za istu po cijeni od 25,0 KM /t  bez PDV-a.

Apelujemo na korisnike odvoza kućnog smeća da u kante za kućno smeće ne ostavljaju šljaku kako ne bismo bili primorani na uskraćivanje usluge odvoza kućnog smeća, saopćeno je iz J.P. “Komunalac“ d.d. Gradačac.

Radio Gradačac / J.P. “Komunalac“ d.d. Gradačac

Comments are closed.

YouTube