Najnovije vijesti

Zvijezdi blokiran račun, bivši igrači u kampanji podrške klubu

30/11/2016 | objavio Radio Gradačac
Zvijezdi blokiran račun, bivši igrači u kampanji podrške klubu
Nogomet

 

Nogometni klub Zvijezda iz Gradačca ponovo se našao u finansijskoj krizi. Nakon što je prekršen Sporazum o odgođenom plaćanju sa Poreskom upravom F BiH najavljene su mjere prinudne naplate.

Zvijezdin žiro račun je blokiran a poreska dugovanja su veća od 650.000 KM. No to nisu jedina dugovanja ovog bivšeg premijerligaša. Iako je nova uprava u prošloj i ovoj godini uspjela sanirati dug od oko 300.000 KM to je samo ublažilo trenutno stanje.

Kako bi se pronašao kvaliteniji način rada kluba započete su aktivnosti i razgovori sa gradačačkim privrednicima i predstavnicima lokalne vlasti, kojima su prezentovana tri modela finasiranja.

Za petak (2. decembra) zakazan je zajednički sastanak članova Upravnog odbora Udruženja privrednika općine Gradačac, zainteresovanih poslodavaca i predstavnika Zvijezde. Očekuje se da gradačačka privreda stane uz crveno-bijele a privrednici bi se trebali izjasniti o načinu finasiranja i mogućoj promjeni u upravnoj strukturi kluba.

Bivši igrači u kampanji podrške Zvijezdi

Podršku Zvijezdi i poziv da se građani Gradačca uključe u akciju spašavanja kluba uputili su na svojim fejsbuk profilima bivši igrači sa porukom: „Pokrenimo Zvijezdu. Pokrenimo Gradačac. Uključi se i ti!!!“. Podrška ovoj kampanji stiže sa svih strana svijeta.

Bivši kapiten Srđan Savić uputio je poruku iz Njemačke, Emir Halilović iz Češke, Samir Nuhanović i Velibor Vasilić iz Austrije, Dalibor Pandža iz Izraela, Uroš Stojanov sa Tajlanda a Sekuba Dijata i Branislav Nikić iz Grčke.

Voljeni klub nisu zaboravili ni Eldin Faćić i mladi reprezentativac BiH Besim Šerbečić. Iz Brazila se javio Andre Adam. Podrška crveno-bijelim dolazi i od Jasmina Bogdanovića, Damira Tosunovića i Eldina Mašića.

Sa radnog mjesta, pored fabričkih mašina, podršku Zvijezdi su dali Fikret Pezerović i Alija Jegić te suci Tarik Halilović i Nihad Prljača.

Radio Gradačac/Foto: Facebook

srdjan-savic-kapiten-voli-zvijezdu-i-u-njemackoj besim-serbecic-zvijezda-u-srcu eldin-facic-podrska-voljenom-klubu sekuba-diatta-popularni-buba emir-halilovic-ostao-omiljen-u-gradaccu velibor-vasilic-podrska-iz-austrije branislav-nikic-podrska-iz-grcke dalibor-pandza-podrska-iz-izraela jasmin-bogdanovic-podrska-zvijezdi samir-nuhanovic-podrska-iz-austrije eldin-masic-podrska-iz-olimpica damir-tosunovic-uvijek-uz-zvijezdu uros-stojanov-podrska-iz-tajlanda andre-adam-podrska-iz-brazila prljaca-pezerovic-halilovic-i-jegic-podrska-iz-fabrike

Comments are closed.

YouTube