Najnovije vijesti

1. juna počinje isplata naknada majkama porodiljama u Tuzlanskom kantonu

24/05/2022 | objavio Radio Gradačac
1. juna počinje isplata naknada majkama porodiljama u Tuzlanskom kantonu
Tuzlanski kanton

Vlada Tuzlanskog kantona danas je odlukama utvrdila da će nezaposlene majke, koje su djecu dobile od 1. aprila ove godine imati pravo na mjesečnu naknadu u visini od 996 KM dok postoje ispunjeni uslovi za ostvarivanje prava, a najduže u trajanju od 12 mjeseci od dana rođenja djeteta. Za zaposlene majke ta mjesečna naknada iznosit će razliku od iznosa plaće do iznosa od 996 KM.

Također, kada su u pitanju djeca rođena od 1. aprila 2021. do 31. marta 2022. godine Vlada je utvrdila i da će sve majke dobiti jednokratnu novčanu pomoć za opremu novorođenog djeteta za u iznosu od 996 KM.

Za jednokratnu novčanu pomoć, koja obuhvata period od 1. aprila 2021. do 1.aprila 2022. godine, to je jednokratna pomoć za sve majke bez obzira da li su bile zaposlene ili ne one će dobiti pomoć u visini od 996 KM. Mi smo u planu da od 1. juna krenemo sa isplatom, naravno sva sredstva koja su predviđena od 1. aprila bit će refundirana svim majkama koje ostvaruju to pravo, rekao je Mirsad Muhamedbegović, ministar za rad i socijalnu politiku Tuzlanskog kantona.

Radio Gradačac / Vlada Tuzlanskog kantona

Comments are closed.

YouTube