Najnovije vijesti

1. mart – Dan nezavisnosti neradni dan u FBiH, u Gradačcu najavljeni prigodni sadržaji

25/02/2022 | objavio Radio Gradačac
1. mart – Dan nezavisnosti neradni dan u FBiH, u Gradačcu najavljeni prigodni sadržaji
GRADAČAC

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike danas je obavijestilo javnost da u skladu sa Zakonom o proglašenju 1. marta Danom nezavisnosti Bosne i Hercegovine, državni organi, preduzeća i druga pravna lica ne rade na taj praznik.

Iz entitetskog ministarstva navode da se Dan nezavisnosti Bosne i Hercegocine, 1. mart, obilježava jedan dan i to na dan samog praznika.

“Obavještavamo javnost da je utorak 1. mart 2022. godine neradni dan te da na taj dan državni organi, preduzeća i druga pravna lica ne rade”, saopšteno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

U Gradačcu su za 1. mart najavljeni prigodni sadržaji kojima će se obilježiti Dan nezavisnosti.

Svečana sjednica Gradskog vijeća biće održana u 11:30 sati, a nakon toga, od 12:30 sati, delegacije će položiti cvijeće i odati počast na Centralnom spomen obilježju šehidima, poginulim borcima i civilnim žrtvama rata 1992.-95. godine i Spomen obilježju palim borcima NOR-a 1941.-45. godine u gradskom parku.

U okviru centralne manifestacije obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine za Tuzlanski kanton, na Trgu Alije Izetbegovića od 13 sati će biti upriličen prigodan kulturno-umjetnički program, predavanje o vrijednosti i značaju stećaka, te otkrivanje stećka sa motivima sjeveroistočne Bosne koji je izradio i svome gradu poklonio gradačački kamenorezac Edin Hodžić.

Radio Gradačac / bhrt.ba

Comments are closed.

YouTube