Najnovije vijesti

30. OKTOBAR KRAJNJI ROK NEZAPOSLENIM OSOBAMA ZA DOSTAVLJANJE TEKUĆEG RAČUNA SLUŽBI ZA ZAPOŠLJAVANJE TK

25/10/2022 | objavio Radio Gradačac
30. OKTOBAR KRAJNJI ROK NEZAPOSLENIM OSOBAMA ZA DOSTAVLJANJE TEKUĆEG RAČUNA SLUŽBI ZA ZAPOŠLJAVANJE TK
Tuzlanski kanton

Služba za zapošljavanje TK još jednom podsjeća nezaposlene građane sa područja Tuzlanskog kantona da je krajnji rok za dostavljanje kopije tekućeg računa za isplatu jednokratne novčane pomoći prema dopuni Uredbe Vlade FBiH 30. oktobar 2022. godine.

Inače, 29. septembra tekuće godine stupila je na snagu dopuna Uredbe Vlade FBiH o pomoći stanovništvu usljed rasta potrošačkih cijena, a koja se tiče nezaposlenih osoba. Prema navedenoj Uredbi pravo na jednokratnu novčanu naknadu, u iznosu od 100 KM, imaju nezaposlene osobe koje su bile prijavljene na evidenciju Službe za zapošljavanje TK na dan 31. august 2022. godine, a koje nisu obuhvaćene Uredbom po drugom osnovu (npr. ukoliko nisu ostvarili  jednokratnu novčanu pomoć kao korisnici prava boračko – invalidske zaštite, lica sa invaliditetom i civilne žrtve rata).

U slučaju da do navedenog datuma nezaposlene osobe ne dostave valjan podatak o bankovnom računu, gube pravo na naknadu, dok će nezaposlenim koji dostave traženi podatak do zadanog roka naknada biti isplaćena najkasnije do 30. novembra 2022. godine.

Radio Gradačac / Služba za zapošljavanje TK

Comments are closed.

YouTube