Najnovije vijesti

42. Trešnjarevo: Ahmed Škodrić nagrađen za najbolju gradačačku trešnju

22/05/2017 | objavio Radio Gradačac
42. Trešnjarevo: Ahmed Škodrić nagrađen za najbolju gradačačku trešnju
GRADAČAC

U MZ Vida I održano je tradicionalno 42. Trešnjarevo na poznatom izletištu Popovača. Posjetioci su mogli uživati u nizu sportsko-rekreacionih i zabavnih sadržaja, a za ljubitelje dobrog zalogaja nije nedostajalo pečenja i drugih slastica. Za dobru zabavu pobrinuo se „Casper bend“ sa solistima Huseinom Šaldićem i Merimom Škorić.

Po ocjeni žirija, među osam izlagača, najbolju gradačačku trešnju prezentovao je Ahmed Škodrić. Kako ističu organizatori, veći broj izlagača izostao je zbog loših vremenskih prilika.

Kao i svake godine najviše pažnje su izazvale konjičke trke. Iako je staza, zbog kiše koja je padala tokom noći i jutra, bila klizava i opasna za galopere, vlasnici grla nisu željeli iznevjeriti tradiciju pa su održane  dvije galoperske utrke.

Bez premca je bilo grlo Picolo Art Gradačac vlasnika Mustafe Ahmetovića sa džokejem Mirelom Numanovićem.

Uzbudljivo je bilo i prilikom takmičenja u povlačenju konopca gdje su najsnažniji bili članovi ekipe „Vatreni navijači Vide“.

Najbrži u trčanju u vreći bio je Eldin Hafurić ispred mlađahnog Admira Džidića i Selmira Hodžića. Aplauze i ovacije publike dobili su takmičari u disciplini penjanja uz lipić, baš kao i mladi fudbaleri Škole nogometa „Tempo“ (2008. godište) koji su šampioni regionalne „Talent lige“.

Tempovci su bili domaćini turnira škola fudbala na kojem su pored domaćina učestvovali djevojčice i dječaci koji uče nogometne korake u školama: „Bosna“ Mionica, „Trebava“ Zelinja Donja, „Omladinac ‘68“ Mionica i „12. decembar“ Rajska. Najbolji u kategoriji 2007. godište bila je ekipa iz ŠN “Tempo” Gradačac, dok je ekipa “Omladinac '68” osvojila pobjednički pehar u kategoriji djece rođene 2005. godine.

Odigrana je i revijalna fudbalska utakmice između seniorskih ekipa OFK „Vida“ i „12. decembar“ Rajska, a konačan rezultat je bio 3:3.

Radio Gradačac/Foto: Mirel Bijedić

Comments are closed.

YouTube