Najnovije vijesti

66 godina gradačačke Gimnazije – ponos svih Gradačačana

03/04/2017 | objavio Radio Gradačac
66 godina gradačačke Gimnazije – ponos svih Gradačačana
GRADAČAC

Danas je u Gradačcu svečano obilježena 66. godišnjica JU Gimnazija “Mustafa Novalić“. U svečanom ambijentu male sale Gradačačkog sajma, uz prisustvo mnogobrojnih zvanica, bivših i sadašnjih učenika i profesora, izveden je prigodan program učenika škole.

Otvarajući svečanost, prisutnima se obratila direktorica Gimnazije Fikreta Čobo. „Čast mi je i zadovoljstvo da vam iskažem dobrodošlicu. Gradačac je poznat po svojoj gimnaziji, a ova ugledna ustanova svoj 66. rođendan dočekuje sa nikada boljim rezultatima. Sa ponosom mogu reći da se naša škola može pohvaliti prvim mjestom na Tuzlankom kantonu u ukupnom poretku srednjih škola. U veoma jakoj konkurenciji na državnom nivou naša gimazija nalazi se među pet najboljih. Dali  smo svoj maksimum, a najveće zasluge pripadaju našim učenicima, koji su pokazali neizmjeran talenat i inteligenciju. Naš cilj je da budemo još uspješniji, prvenstveno širenjem gimnazije uvođenjem novih smjerova kao što su zdravstveni, informatički i smjer jezičke gimnazije“, istakla je direktorica Čobo.

U ime Općine Gradačac, čestitku je uputila Nermina Hadžimuhamedović, šef  Odsjeka za društvene djelatnosti i BIZ, naglasivši kako je, kao i svi prisutni, impresionirana rezultatima koje je ova škola postigla.

„Želila bih da se ovakvi uspjesi nastave, a moramo biti sretni i zadovoljni što naše generacije i učenici imaju priliku da pohađaju ovakvu školu. Uspjeh svake škole je ustvari onaj presudni kamen u razvoju i pokretanje točka napretka prvenstveno naše zajednice. Želim vam da budete dosadni, uporni i nametljivi u postavljanju zahtjeva zajednici, kako od Općine tako od svih raspoloživih resursa u ovom gradu. Budite aktivni članovi ove zajednice, kao takvi primjećeni, i nastojte je izgrađivati i postizati rezultate kao i do sada“, rekla je Nermina Hadžimuhamedović. Svečanost je bila prilika da se, uručenjem zahvalnica, promovišu i učenici koji su ostvarili izuzetne rezultate na takmičenjima u ovoj školskoj godini.

Zahvalnice su dobili:

Medina Bristrić i Almedina Hrustić – 1. mjesto na 8. Festivalu srednjih tehničkih škola u Živinicama,

Ajla Mulamuratović – 1. mjesto na Ljetnom debatnom kampu,

Emina Šaldić – 1. mjesto na regionalnom takmičenju iz islamske vjeronauke,

Pamuković Sadan – 1. mjesto na kantonalnom takmičenju iz historije,

Nedim Kukuruzović – 1. mjesto na kantonalnom takmičenju iz matematike,

Rukometna i odbojkaška ekipa – 1. mjesto na općinskom takmičenju,

Dejana Ćosić– 1. mjesto na općinskom takmičenju – 400 m atletika,

Hećimović Merjema – 1. mjesto na općinskom takmičenju – 100 m atletika,

Ekipa škole – 1. i 2. mjesto na općinskom takmičenju – štafeta 4×100 m atletika, Dženita Džodžaljević – 1. mjesto na općinskom takmičenju – bacanje kugle i 600 m atletika.

Program su, prigodnim muzičkim sadržajima, upotpunili učenici Gimnazije čije su izvedbe nagrađene gromoglasnim aplauzom prisutnih.

Druženje je nastavljeno u holu Gradačačkog sajma.

Radio Gradačac / Tekst i foto: Esad Kukuruzović

Comments are closed.

YouTube