Najnovije vijesti

Servisne informacije za 19.08.2024.

19/08/2024 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 19.08.2024.
Servisne informacije

Sunce je u Gradačcu izašlo u 5:46 a zalazi u 19:53, obdanica traje 14:07 sati.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – tokom protekla 24 sata na pregled je primljeno i zbrinuto 106 pacijenata, 1 osoba je upućena na dalje liječenje u UKC Tuzla.

Vatrogasna jedinica – Pripadnici PVJ Gradačac su od 15:15 do 18:15 sati gasili požar na oko 10 duluma niskog rastinja i šume u Srnicama Donjim, uz angažman posade od 4 vatrogasca sa jednim vozilom.

Elektroposlovnica – Nema prijavljenih prekida ili kvarova u napajanju električnom energijom na području Gradačca.

Komunalac – Nema prijavljenih prekida ili kvarova u snabdijevanju vodom iz gradskog vodovoda.

Policijska stanica – U protekla 24 sata evidentirano je 1 narušavanje javnog reda i mira, a ulici Sarajevska dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je jedno lice zadobilo teške tjelesne povrede. Jedan dogaj je evidentiran u rubriku “ostali događaji” u dnevnom biltenu.

Radarske kontrole – Za danas nema najavljenih radarskih kontrola brzine u saobraćaju na području Gradačca.

Jutarnja temperatura vazduha u Gradačcu je 20 °C (u 7 h), pritisak 980 mb, relativna vlažnost vazduha 88 %, puše slab S-Z vjetar brzinom 1 m/s. Vrijeme danas u Gradačcu promjenljivo oblačno i sunčano. Krajem dana povećanje naoblake sa mogućim kratkotrajnim lokalnim pljuskvima ili slabom kišom. Najviša dnevna temperatura vazduha od 32 od 35 °C.

Biometeorološka prognoza – Pogoršanje vremena uz čestu kišu i pljuskove uzrokovaće relativno povoljne biometeorološke prilike. U takvim bi okolnostima meteoropati mogli patiti od glavobolje, nesanice i slabije koncentracije. Kod hroničnih bolesnika pojačat će se tegobe vezane uz njihove bolesti. Biometeorološke prilike će biti ipak povoljnije sa više svježine, ponajviše usljed nižih temperatura.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube