Najnovije vijesti

Servisne informacije za 03.10.2024.

03/10/2024 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 03.10.2024.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:41 zalazi u 18:30 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 70 pacijenta. Dvije osobe upućene u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno osam beba, jedna djevojčica i sedam dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodile su se tri saobraćajne nezgode u Mionici 2, Vidi 1 i ulici Ibrahima Kapetanovića u kojima su četiri osobe povrijeđene. Evidentirano je pet slučajeva u rubriku “ostali događaji”.

Radarske kontrole – od 10:50 do 12:50 sati R-465a Kerep, od 14:30 do 16:30 sati M-1.8 Ormanica. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode.

Elektroposlovnica – zbog vremenskih prilika odgođeni su najavljeni radovi planirani za 3. i 4. oktobar.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 12°C, atmosferski pritisak 992 mb, relativna vlažnost 99%, puše slab do umjeren vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas oblačno sa kišom. Najviša dnevna temperatura zraka od 14 do 15°C.

Biometeorološka prognoza: Usljed promjene vremenskih prilika, opšta slika će biti lošija u cijeloj zemlji. Povećana naoblaka, kiša i pljuskovi, kao i povremeno jače južno strujanje, kod hroničnih bolesnika uzrokovaće izraženije tegobe, stoga je preporučljivo biti oprezniji i ne izlagati se pretjeranim aktivnostima. Moguće su meteopatske reakcije poput glavobolje, malaksalosti, nervoze, reumatskih bolova, u noći problemi sa snom. Na sjeveroistoku Bosne biće neznatno ugodnije, uz manje padavina. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube